|

Jak zrobić kakao ceremonialne?

W dżungli amazońskiej w Ameryce Południowej postanowiliśmy zrobić kakao ceremonialne 😊

Potrzebna jest do tego 100% pasta z nasion owoców kakaowca, ciepła woda lub mleko roślinne, przyprawy oraz blender lub trzepaczka. Starożytni Olmekowie i Aztekowie pili tak przyrządzone kakao dla wzmocnienia, pobudzenia i połączenia.

Oto prosty przepis dla jednej osoby:

pół szklanki wody lub mleka roślinnego podgrzej do ok. 50 stopni, dodaj startą pastę z nasion kakaowca, odrobinę wanilii, pieprzu, ostrej papryki, można dodać też trochę cukru trzcinowego, cynamonu i soli. zmiksuj lub energicznie wymieszaj. Pij bez pośpiechu 😊

A oto jak robiliśmy kakao ceremonialne w dżungli

100% czystą pastę z nasion owoców kakaowca oraz inne rodzaje kakao znajdziesz w sklepie Zdrowej Sowy:

  • Promocja!

    Kakao z Peru w proszku

    23,31 brutto
    Dodaj do koszykaWczytywanie Gotowe
  • Kakao ceremonialne z Peru

    89,00 brutto
    Dodaj do koszykaWczytywanie Gotowe
  • Promocja!

    Zestaw: Kakao z Peru – nibsy + Kakao z Peru w proszku + Kakao z Peru ceremonialne

    126,00 brutto
    Dodaj do koszykaWczytywanie Gotowe